A zsömlék receptje innen származik, a grillezett sajthoz hasonlót pedig pár hete itt ettem egy jóbaráti beszélgetés kísérőjeként. A kolbász 100%-ban házi, szüleim kedvenc szomszédainak receptje alapján.
Mediterrán minizsömlék
270 ml langyos tej
225 gramm graham liszt
225 gramm durumliszt
1 csomag szárított élesztő
1 ek. (barna) cukor
2 kk. só
3 ek. olaj
2 ek. paradicsompüré
1 ek. oregánó
1 ek. bazsalikom
2 ek. zabkorpa (elhagyható)
A langyos tejhez hozzáadtam a cukrot, megfuttattam benne az élesztőt. A liszthez hozzáadtam a többi hozzávalót, a végén az élesztős tejet is. Összegyúrtam, megkelesztettem. Amikor megkelt, apró gombócokat formáztam belőle (nekem ebből a mennyiségből 11 db lett), tepsire helyeztem. A sütőt 200 fokon előmelegítem, alulra egy vízzel teli edényt vagy tepsit tettem. Kb. 35 perc alatt készült el.
Grillezett juhsajt és kecskesajt zöldségekkel
20-20 dkg juh-és kecskesajt1 db kaliforniai paprika
1 db nagyobb paradicsom
oregánó, bazsalikom
A sajtokat apró kockákra vágtam. A sütőtál aljára egy kis olívaolajat öntöttem, rászórtam egy adagot az apróra vágott zöldségekből. A zöldségekre tettem a sajtkockákat, megszórtam a fűszerekkel (két sütőtálat használtam, az egyik adagot oregánóval, a másikat bazsalikommal ízesítettem). A végén újabb adag kockára vágott kaliforniai paprikát hintettem rá. 200 fokon, kb.15 percig grill fokozaton sütöttem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése