2012. június 2., szombat

Epres-mandulás clafoutis


Az eper savanykás édessége a pite puhaságával nagyon jó párost alkot...
Nem is ragozom, igazi expressz finomság ez.


Epres mandulás clafoutis

Hozzávalók:
40-50 dkg eper
3 tojás
4 ek. tönköly fehérliszt
4 ek. tönköly teljes kiőrlésű liszt
5 ek. eritritol (vagy más cukor, de másból kevesebb is elég)
2 dl tejszín
3 dl tej
1 marék szeletelt mandula

Elkészítés:

A tojást összekevertem a cukorral (itt:eritritollal), kanalanként adagoltam hozzá a liszteket, és a tejszínt, tejet. Amikor ez kész, egy piteformába öntöm (nekem egy nagyobb, és egy kisebb fodros szélű pite forma telt meg). Beleszórtam a darabokra vágott epret, és a szeletelt mandulát a tetejére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

© Tejeskávé, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena