Az ihlet innen származik, kicsit átalakítva.
Zöld galuska juhtúrós mártással
A galuska:
45 dkg fagyasztott spenót püré
30-40 dkg tönköly fehérliszt (igazság szerint a lisztet nem méricskéltem, addig adagoltam, amíg egy jó galuskatésztát kaptam)
1 tojás
só, bors
A mártás:
10 dkg juhtúró
1 doboz tejföl
1 fej fokhagyma
2-3 szál újhagyma
Egy serpenyőben a hagymákat megpároltam, majd az összekevert juhtúrót + tejfölt is hozzátettem, összemelegítettem őket. Én innen kétféle verzióban is kipróbáltam a receptet. Az egyik változatban a galuskát nem kevertem össze a mártással, csak juhtúrót és tejfölt kanalaztam a tetejére (ld. a képen). A másik változatban (ahogy az eredeti recept is írta) összekevertem a mártást a tésztával (nekem ez a verzió ízlett jobban). A tetejére mindkét esetben kisütött bacon szalonna került.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése