Húsgombócos spagetti
A gombóc:30-40 dkg darált sertéshús
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb répa reszelve
1 ek. olívaolaj
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
Az alapanyagokat összedolgoztam, kis gombócokat formáztam belőlük. Serpenyőben kis olajon megsütöttem őket.
A paradicsomszósz:
1 db vöröshagyma
1 doboz (240 gramm) darabolt paradicsom konzerv
2-3 ek. sűrített paradicsom
4-5 koktélparadicsom
oregánó, bazsalikom
A szószhoz a hagymát megpároltam, ráöntöttem a paradicsomos hozzávalókat a koktélparadicsom kivételével, felforraltam, besűrítettem. Amikor kész a húsgombóc, a koktélparadicsomokkal együtt belekevertem a szószba, és együtt is főztem 5 percig. Spagettivel és reszelt parmezánnal tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése