2012. április 22., vasárnap

Spenótos omlett

A mai reggelink ez a könnyű, zöldséges omlett volt.
Az elkészítése pár perc, a végeredmény mégis különlegesebb egy hagyományos rántottánál.

 Spenótos omlett













4 tojás
2 szál újhagyma
10-15 dkg spenót
0,5 dl tej
só, bors, kis olaj a sütéshez
tetejére parmezán

1. A tojásokat a tejjel, sóval, borssal felverem.
2. Az újhagymát megtisztítom, felkarikázom, és az olajon megpárolom.
3. Közben a spenótot megmosom, apró darabokra beletépkedem a serpenyőbe.
4. Ahogy a spenót megfonnyad, ráöntöm a tojásos egyveleget.
5. Ettől a ponttól kezdve nem kevergetem, alacsony lángon sütöm tovább, amíg a a tojás teteje is szilárdabbá válik.
6. Ha kész, a tetejére borsot őrlök, parmezánt reszelek.

Ez az adag két fő részére elegendő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

© Tejeskávé, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena