2012. július 16., hétfő

Ribizlis sült túrótorta

Végre egy édesség. A blogon található ételek édes-sós aránya még nem tükrözi jól személyes ízlésemet, az egyszerű-gyors édességek fotózása elmaradt (általában mert az elfogyasztása is egyszerű és gyors volt).

Ribizlis sült túrótorta

Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):

A tészta:
12,5 dkg graham liszt
3 dkg nyírfacukor
6,5 dkg vaj
1 tojás
csipet só, csipet sütőpor


Túrós rész:
50 dkg túró
10 dkg nyírfacukor
6 dkg búzadara
2 tojás
1 citrom reszelt héja (és egy fél citrom leve)
1/2 zacskó (Bourbon) vaníliás cukor
25 dkg ribizli

A tészta hozzávalóit összegyúrva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ha letelt, egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk. A túrós rész alapanyagait a ribizli kivételével összekeverjük, majd ha kész, jöhet bele a gyümölcs. 180 fokos sütőben (légkeveréssel) kb.50 percig sütjük.

Az eredeti recept Citromhabtól származik. Ezt reformosítottam, és a tölteléken változtattam (kifelejtettem belőle a vajat, de nekem nem hiányzott). Egy kis ribizli szósz, vagy lekvár illik hozzá.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

© Tejeskávé, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena