Ribizlis sült túrótorta
Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):A tészta:
12,5 dkg graham liszt
3 dkg nyírfacukor
6,5 dkg vaj
1 tojás
csipet só, csipet sütőpor
Túrós rész:
50 dkg túró
10 dkg nyírfacukor
6 dkg búzadara
2 tojás
1 citrom reszelt héja (és egy fél citrom leve)
1/2 zacskó (Bourbon) vaníliás cukor
25 dkg ribizli
A tészta hozzávalóit összegyúrva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ha letelt, egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk. A túrós rész alapanyagait a ribizli kivételével összekeverjük, majd ha kész, jöhet bele a gyümölcs. 180 fokos sütőben (légkeveréssel) kb.50 percig sütjük.
Az eredeti recept Citromhabtól származik. Ezt reformosítottam, és a tölteléken változtattam (kifelejtettem belőle a vajat, de nekem nem hiányzott). Egy kis ribizli szósz, vagy lekvár illik hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése